Home Home
Abercrombie Nieuws Abercombie nieuws
Abercrombie geschiedenis Abercrombie geschiedenis
Nuttige informatie Belastingen bij invoer
Nuttige informatie Abercrombie maten
Verkooppunten Verkooppunten
   
Collectie Onze collectie
   
Links Links
Contact Contact
Inloggen Inloggen


Douanerechten en importbelastingen
Als u via internet goederen bestelt buiten de landen van de Europese Unie (EU) voert u goederen in. En bij invoer van goederen moet u belastingen betalen. Die belastingen zijn douanerechten, omzetbelasting (btw) en eventueel accijns en verbruiksbelastingen. Voor kleding betaald u alleen douanerechten en omzetbelasting.

Voor verzendingen met een kleine waarde bestaan vrijstellingen, de volgende vrijstellingen worden per 1 december 2008 gehanteerd:

Waarde (exc.vervoers en handelingskosten) Belastingen
Minder dan € 22 Geen douanerechten of omzetbelasting
€ 22 tot € 150 Geen douanerechten, wél omzetbelasting
Meer dan € 150 Douanerechten en omzetbelasting

De hoogte van de douanerechten verschilt per goederensoort. Voor spijkerbroeken (denim) en voor de meeste artikelen van A&F zijn de douanerechten vastgesteld op 12%. De hoogte van de te betalen omzetbelasting (BTW) is 19%, 6% of 0%. In de meeste gevallen (en bij A&F kleding) is het hoogste tarief, een percentage van 19%, van toepassing.


Bij bestellingen via de website www.abercrombie.com zal door u douaneheffing en importheffing moeten worden betaald omdat u de goederen importeert. Vergeet dus bij het uitzoeken van kleding niet dat deze kosten ook nog moeten worden betaald! Deze kosten kunnen soms oplopen tot wel 30% van het aanschafbedrag. Zie ook onderstaande rekenhulp/rekenvoorbeeld.Gebruik dit hulpmiddel om te berekenen wat uw bestelling u uiteindelijk gaat kosten.

De douanerechten worden berekend over de waarde van de goederen (waarde inclusief vervoers- en verzekeringskosten tot de plaats van bestemming). De omzetbelasting wordt berekent over de waarde van de goederen (waarde inclusief vervoers- en verzekeringskosten tot de plaats van bestemming) plus de douanerechten.

U koopt bijvoorbeeld 2 spijkerbroeken in de VS voor in totaal € 200.

Omschrijving Bedrag
2 Spijkerbroeken € 200,00
Verzendkosten € 35,00
Verzekeringskosten € 10,00
Subtotaal € 245,00
Douanerechten (=12%, dus € 245 * 0,12) € 29,40
Omzetbelasting (=19%, dus (€ 245 + € 29,40) * 0,19) € 52,14
Totaal € 326,54

In bovenstaand voorbeeld is dus zichtbaar dat u voor € 82 aan belastingen betaald. Dit is ongeveer 25% van de waarde van uw gekochte spijkerbroeken.http://www.Abercrombie-and-Fitch.nl - Algemene voorwaarden
Alle afbeeldingen, logo's en andere merknaam uitingen zijn eigendom van Abercrombie & Fitch.
2009 - 2019